Tartós, mosható kutyafekhely készítése házilag, gumiabroncsból

Avagy "kutyagumit" a kutyának!

Beigli fázott, így a jelenleginél melegebb fekhelyet kellett neki biztosítanunk. A mostani, szivacsból készült fekhellyel sem volt baj, de hideg kövön van elhelyezve, nem úgy, mint Budapesten, az alattunk lakó által alulról is fűtött társasházi lakásban. (Ahol mellesleg van egy babzsákja is, de azt még nem tudtuk elhozni, lévén, hogy nincsen autónk.)

Persze más ilyenkor csak legyintene, hogy miért nem rakjuk ki a kutyát a kertbe. Azért, mert Beigli eddig is benti kutya volt, és mert így szeretnénk. Lehet, hogy valakinek az is elegendő megoldás, ha egy ilyen helyzetben több kiló használt ruhát rak a kutya alá, de mi Beiglit ismerve és a lehetőségeinket felmérve ennél többet akartunk. Így történt, hogy készítettünk neki egy "kutyagumit", ami csak átmeneti megoldás, de annál jobbnak bizonyult. Ráadásul ezzel ismét az újrahasznosítás elveit követhettük.

A fekhelyet még be sem fejeztem, Beigli egyszercsak benne termett, mintha megrendelte volna az új ágyikót, még a kezemet is arrébb lökte, amikor megindult, hogy belefeküdjön.

Beigli a félkész fekhelyén
A kutyafekhely hozzávalói:

  1. 1 db gumiabroncs (szigorúan lemosott, tiszta gumit használjunk!)
  2. a gumiabroncs méretével megegyező szivacs (a miénk azt hiszem, 65 cm volt. A szivacs vastagsága minél nagyobb, annál jobb!)
  3. nem használt, meleg, téli ruhadarabok
  4. takaró, vagy pokróc
Elégedett kutya a gumiban
A gumi kutyafekhely elkészítése


Fogtunk egy gumiabroncsot, és egy kb. 5 cm vastag szivacsot. A szivacsból kivágtunk egy- a gumiabronccsal megegyező méretű kört, és beraktuk a gumi aljára. A szivacs fölötti szabad részt, a gumi pereméig nem használt kötött pulóverekkel tömtük ki, és az egészet egy pokróccal takartuk le.

Fontos! Ha te is szeretnél ilyet készíteni, kérjük, hogy figyelj rá, hogy a gumi alaposan ki legyen tömve, mivel belső peremei elég élesek. Annak érdekében, hogy véletlenül se fordulhasson elő, hogy a gumi peremei esetleg megsértik a kutya bőrét, a kitömött gumit takard le egy pokróccal!

Figyelem! Nagyobb termetű kutyáknak "kis" mérete miatt nem ajánlott ez a kutyafekhely! A mi Beiglink éppen elfér benne, de neki két helye van. Ha már nem összegömbölyödve alszik, mert eléggé átmelegedett, megy a másik helyére, ahol ki tud nyújtózni!

A "kutyagumi" fogalma számunkra új értelmet nyert, Beigli nagyon szereti, és mi is örülünk, hogy egy könnyen mosható, tartós megoldást találtunk.

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com