Életem első Töltött paprikája recepttel

A konyhát nálunk ugye Thomas uralja. De büszkén jelenthetem, hogy elkészítettem életem első Töltött paprikáját, ami olyan jól sikerült, hogy magam is meglepődtem! Sajnos sem egy épkézláb videó, sem fotó nem készült róla, csak ez az egyetlen szerencsétlen kép mutat belőle valamicskét. A Töltött paprika külön érdekessége, hogy pulykahúsból készült, amit én nem igazán szeretek, de szerencsére nem volt érezhető. Igazából utólag mondta Thomas, hogy a darálthús nem sertéshús volt.

Életem első töltött paprikája recepttel
A vállalható töltött paprika
Egyetlenegy dolgot hiányoltam a töltött paprika elkészítésekor, jó lenne ezt az ételt saját paprikából elkészíteni. Sajnos az elhúzódó tél miatt idén későn palántáztunk, és bár már nő a paprika, közel sem lesz olyan sok, mint tavaly. Azért van még egy-két magonc a palántázó ládában, hátha őket még fel tudjuk nevelni, hogy újra és újra csinálhassak finom töltött paprikát, lecsót, stb.

Töltött paprika recept

A töltött paprika elkészítésének folyamata röviden a következő: először meg kell főzni egy kis adag rízst. Ez után a húst fűszerezni kell és hozzáadva a rízst, paprikába kell tölteni. Ha kész, el kell készíteni a paradicsomszószt, amibe aztán bele kell helyezni a hússal töltött paprikákat. Részletes leírás alább!

Hozzávalók a húshoz:

  • darált sertéshús: 50 dkg
  • rízs: 2 dl
  • TV paprika: 5 db
  • fokhagyma: 2 gerezd
  • tojás: 1 db
  • pirospaprika: 1 ek
  • só, bors

Hozzávalók a paradicsomszószhoz:  

  • paradicsomlé: 1 l (fűszeres, mint pl. a TopJoy)
  • sűrített paradicsom: 2 kis konzerv
  • olaj: 1 ek
  • vöröshagyma: 1-2 db
  • só, cukor

A Töltött paprika elkészítése


  1. Először rízst kell főzni a húshoz. Ha a rízs elkészült, hozzá kell keverni a fél kg húshoz, majd hozzá kell adni a tojást, a préselt fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát.
  2. Következik a paprika töltés! A paprikákat csumázd ki, majd töltsd bele a fűszeres húst! Lazán töltsd tele, ne tuszkold bele mindet, nem baj, ha marad hús! A maradék húsból gyúrj gombócokat!
  3. Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd öntsd rá a paradicsomszószt. Amikor már rotyog, kanalazd hozzá a sűrített paradicsomot és ízesítsd cukorral, sóval, borssal!
  4. Helyezd a szószba a töltött paprikákat és a gombócokat és hagyd őket főni kb. 20 percig!